Wat begon als een ontspannen spelletje in de kroeg met vrienden, is uitgegroeid tot iets meer. Je hebt plezier in het darten en gaat er serieus mee aan de slag. Je baan opzeggen zoals Raymond van Barneveld destijds zit er nog niet in, maar je wilt wel op zoek naar een professionele uitrusting. Die uitrusting begint natuurlijk met een goed bord. Op internet vind je het bord dat je nodig hebt om de dartsport serieus te kunnen beoefenen. Bijvoorbeeld op deze pagina: www.dartshopper.nl/dartbord-kopen.

Wat je moet weten over borden

Je kunt kiezen uit professionele borden en borden voor recreatieve beoefening van de dartsport. Zoals gezegd ben je nog geen ‘Barney’ en zou je dus prima kunnen kiezen voor een bord voor recreatief gebruik. Die borden zijn net als de professionele borden gemaakt van ‘sisal’. Dat is een natuurlijke vezel die ook wordt gebruikt voor de productie van bijvoorbeeld touw en vloerbedekking. Het verschil is dat in recreatieve borden het sisal een minder grote dichtheid heeft, waardoor de borden wat eerder slijten. Een ander verschil is de bedrading. De bedrading van professionele borden is vlak, terwijl de draden op de recreatieve borden rond zijn. Vlakke bedrading heeft als voordeel dat de pijltjes minder snel terugkaatsen. Een derde verschil is natuurlijk de prijs.
Wil je het darten meteen echt serieus aanpakken? Dan kun je nog kiezen voor een zogenaamd trainingsbord. In die borden zijn de scorevlakken kleiner en moet je dus extra goed mikken. Als je op die borden punten kunt scoren, dan gooi je op elk bord moeiteloos 180!